Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η ομάδα UNESCO τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχε με επιτυχία στο φετινό συμπόσιο για τα Γυμνάσια τού Δικτύου Σχολείων ASPnet UNESCO, που διοργανώθηκε στη Ράλλειο Σχολή Θηλέων Πειραιά, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024. Την ομάδα προετοίμασε η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη, φιλόλογος.

Με κεντρικό θέμα την «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη», μαθητές και μαθήτριες από 18 σχολεία τής Αττικής συναντήθηκαν σε επιτροπές και συζήτησαν για το θέμα αυτό, που συνδυάζει την αειφόρο ανάπτυξη με επιλογές βιώσιμες για την οικονομία. Κάθε επιτροπή συνέθεσε προς ψήφιση στην ολομέλεια κείμενο με προβληματισμούς και προτάσεις, που προέκυψαν μέσα από τις ομιλίες των μελών της. Η ομάδα τού Σχολείου μας ερεύνησε σε βάθος το θέμα, αντάλλαξε υλικό, προετοίμασε ομιλίες και, πρωτίστως, ευαισθητοποιήθηκε και προσέγγισε κριτικά τις ποικίλες πτυχές τής κυκλικής οικονομίας.

Κατά την προετοιμασία οι μαθητές παρακολούθησαν δίωρη διαδικτυακή ενημέρωση που διοργάνωσε το σχολείο φιλοξενίας, καθώς και παρουσίαση από την καθηγήτρια Τεχνολογίας κ. Ελένη Γαλιάνδρα, η οποία εργάζεται με μαθητές και μαθήτριες πάνω στο θέμα αυτό και μοιράστηκε με προθυμία γνώσεις και προτάσεις.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθήτριες από τη Β΄ τάξη: Δανάη Κολοτούρα, Σοφία Ιωάννου και Βασιλική Ρέτσου και από την Γ΄ τάξη: Εριέττα Κορωναίου, Βαρβάρα Λουκοπούλου, Δάφνη Μαργέλου, Μελίνα Μαυραγάνη και Αντιγόνη Παπαϊωάννου.