Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι καθηγήτριες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Βάλια Λουτριανάκη και κ. Μαίρη Μαρίν εμψύχωσαν εξάωρο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο Comenius Regio με θέμα «Εκπαίδευση σε δεξιότητες ζωής και στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από το παιχνίδι και την εικόνα».
Το σεμινάριο, που οργανώθηκε από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο σε συνεργασία με τη Β΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και την υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ειρήνη-Μαρία Κουρή, έγινε στο πλαίσιο των δράσεων τού Δικτύου Σχολικών Μονάδων τής Β΄ Δ. Δ. Ε. Αθήνας «Σημερινός Μαθητής - Αυριανός Ενεργός Πολίτης τού Κόσμου - ΣΗ.ΜΑ. - Α.Ε.Π.», και απευθυνόταν στα σχολεία – ιδρυτικά μέλη και τις 35 σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή: AΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΠΑΠΑΓΟΥ, Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ, Π.ΨΥΧΙΚΟΥ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, Ν. ΙΩΝΙΑΣ και ΠΕΥΚΗΣ.
Οι κ.Μαρίν και Λουτριανάκη είναι υπεύθυνες υλοποίησης τού προγράμματος για το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης η κ. Κουρή, η φιλόλογος κ. Ε. Δεληγιαννάκη και ο Υποδιευθυντής του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου κ. Χ. Γραικός.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απέκτησαν πρακτικές γνώσεις για το πώς να διδάξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεξιότητες ζωής μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες με παιγνιώδη τρόπο ώστε να μυήσουν τους μαθητές στα βασικά  αυτά δικαιώματα και να προαγάγουν το πνεύμα συνεργασίας και κριτικής σκέψης, σεβασμού στη διαφορετικότητα και συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες.