Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τις εντυπώσεις και την εμπειρία της από το ταξίδι της στην Πολωνία, στο πλαίσιο τού διεθνούς προγράμματος ERASMUS+ «Music Connects Europe», παρουσίασε η υπεύθυνη του προγράμματος καθηγήτρια Αγγλικών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Μαίρη Μαρίν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στο θέατρο των Σχολείων.
Η κ. Μαρίν μαζί με την καθηγήτρια Μουσικής κ. Μαρικίτα Μιχαλοπούλου ταξίδεψαν στην Πολωνία από 4 έως 8 Νοεμβρίου 2017 για να συναντήσουν τους εταίρους από τις άλλες 5 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία, Βουλγαρία και Λετονία.
Στην πόλη Βρότσλαφ και στη συνέχεια στο Οστρώφ, όπου βρίσκεται το σχολείο Zespol Szkol w Jankowie Przygodzkim, η διευθύντρια B. Szymanowska και η συντονίστρια Α. Nowicka, τις υποδέχθηκαν μαζί με άλλους 10 καθηγητές, 2 από κάθε χώρα. Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην πόλη Βρότσλαφ και ξενάγηση στους χώρους τού σχολείου, όπου για 3 ημέρες οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να παρουσιάσουν τα σχολεία τους, να συνομιλήσουν με Πολωνούς καθηγητές και μαθητές, να επιλέξουν το επίσημο λογότυπο από εργασίες μαθητών και των 6 χωρών και να σχεδιάσουν από κοινού τις δραστηριότητες τού προγράμματος για την τρέχουσα σχολική χρονιά, εν όψει των επόμενων ταξιδιών, τον Μάρτιο στην Ιταλία και τον Ιούνιο στη Βουλγαρία.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το ταξίδι εδώ.