Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο φιλόλογος τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού και καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή του στη β΄ φάση τού εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο: «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» για το μάθημα τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Σκοπός τού προγράμματος ήταν η ενίσχυση και η υποστήριξη τού ενεργού ρόλου των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, προκειμένου αυτοί να αναπτύξουν δεξιότητες και στάσεις που ενισχύουν τον ρόλο τους ως επαγγελματιών και αναβαθμίζουν την ποιότητα τού εκπαιδευτικού έργου που παράγουν.

Το συγκεκριμένο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα είχε διάρκεια 7 εβδομάδων (36 ώρες).
Προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή του ήταν η παρακολούθηση 8 ωρών σύγχρονης και 28 ωρών ασύγχρονης επιμόρφωσης, η τελευταία εκ των οποίων περιελάμβανε την επιτυχή απάντηση σε ερωτήσεις στο τέλος των επιμορφωτικών ενοτήτων, την εκπόνηση δραστηριοτήτων (εργασιών), καθώς και ένα τελικό διδακτικό σενάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διδακτικό σενάριο τού κ. Κατηνιώτη, με τίτλο: «Σκέπτομαι και πράττω ως ενεργός Ευρωπαίος Πολίτης» ολοκληρώθηκε πρώτο και παρουσιάστηκε από τον ίδιο ως πρότυπο κατά τη διάρκεια τής 3ης σύγχρονης συνεδρίας, αποσπώντας τα θετικά σχόλια τόσο τού επιμορφωτή κ. Κωνσταντίνου Καραγκιόζη όσο και των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Για να δείτε την παρουσίαση του κ. Κατηνιώτη πατήστε εδώ.

image001