Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η καθηγήτρια Αγγλικών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Μαρία Μαρίν παρακολούθησε τις εργασίες τού 2ου Συνεδρίου Επαγγελματιών Μετάφρασης και Διερμηνείας, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στο Μέγαρο ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα.

Το Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ), το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) τού Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας (ΕΕΜ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τού Δήμου Αθηναίων, είχε ως θέμα «Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον; Μετάφραση και Διερμηνεία στην εποχή τής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και των Large Language Models (LLM)».

Η κ. Μαρίν συμμετείχε στην παρουσίαση με θέμα «Η Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI) και τα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (Large Language Models LLM) στην Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση» υπό την ιδιότητά της ως αποφοίτου τού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία Λεξικογραφίας και Εφαρμογές» τού ΕΚΠΑ και ως μέλους τής Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών.