Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η καθηγήτρια Αγγλικών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Μαίρη Μαρίν παρακολούθησε τις εργασίες τού 7ου διήμερου Συνεδρίου MoodleMoot που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών σε συνεργασία με τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τού ΕΜΠ και φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2023.

Το Moodle είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα εικονικού περιβάλλοντος μάθησης (Virtual learning environment-VLE), που χρησιμοποιείται σήμερα από 120 εκατομμύρια και πλέον χρήστες. Πέρα από τη εκτεταμένη χρήση του σε όλες τις βαθμίδες τής εκπαίδευσης, το Moodle χρησιμοποιείται από πολλές μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως για την εκπαίδευση προσωπικού και την εκπαίδευση και υποστήριξη πελατών.

Σκοπός τού συνεδρίου ήταν να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρήση του Moodle, να αναδείξει καλές πρακτικές χρήσης του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και να παρουσιάσει καινοτόμες χρήσεις λειτουργιών τού Moodle στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διεθνώς.

Η κ. Μαίρη Μαρίν είναι εξοικειωμένη με τις πλατφόρμες ανοικτού κώδικα τύπου και εικονικά περιβάλλοντα μάθησης moodle, αφού έχει ολοκληρώσει πάνω από 30 εκπαιδευτικά προγράμματα σε Coursera, European Schoolnet, School Education Gateway, ΕΚΕΚ, ΚΕΔΙΒΙΜ, e-learning ΕΚΠΑ, Futurelearn, HarvardX, ενώ έχει υπάρξει μέντορας και μεταφράστρια σε προγράμματα τής πλατφόρμας Coursera.