Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με σύνθημα «Η επιστήμη και η έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον» διοργανώθηκε η "Βραδιά τού ερευνητή", την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, μια γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη που συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Αθήνα η εφετινή εορτή έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τού Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού βρέθηκαν εκεί και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ερευνητές, να ενημερωθούν για το έργο τους, να παρακολουθήσουν διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια, αλλά και βίντεο εικονικής πραγματικότητας στην αίθουσα "Θόλος". Επίσης επισκέφθηκαν και το περίπτερο τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, για το οποίο υπεύθυνη ήταν η χημικός κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου. Η βραδιά έκλεισε με ήχους και ρυθμούς με τη συμμετοχή ερευνητών-καλλιτεχνών.
Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Σοφία Γρατσία και οι καθηγήτριες κ. Ιωάννα Γεωργιλάκη (φιλόλογος) και Αγγελική Μεταλληνού (Γερμανικών).