Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές καλλιεργούν τον δικό τους λαχανόκηπο

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι μαθητές των τμημάτων Α΄3 και Α΄4 τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με τη φιλόλογο κ. Σταματίνα Κουρή, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Γλώσσας και τής ενότητας "Περιβάλλον", δημιούργησαν, με τη βοήθεια των κηπουρών τού Σχολείου μας, τον δικό τους βιολογικό λαχανόκηπο.

Οι σχέσεις των εφήβων με τον εαυτό τους και το κοινωνικό τους περιβάλλον

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, η ψυχολόγος κ. Ελένη Κουκούλη μίλησε σε καθηγητές και γονείς των μαθητών τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με θέμα «Τι σημαίνει να είσαι γονιός παιδιού Γυμνασίου και οι δυσκολίες τού εφήβου στις σχέσεις του με τους άλλους και τον εαυτό του».

Συμμετοχή στο 5ο MUN τού 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς

Οι μαθητές τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έλαβαν μέρος στο 5ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών τού 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς, στις 12, 13, 14 και 15 Ιανουαρίου 2023.

Επίσκεψη στο Συμβούλιο Επικρατείας

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές των τμημάτων Γ΄1 και Γ΄2 τού Β΄ Αρσακείου Γυμνάσιο Ψυχικού επισκέφθηκαν το Συμβούλιο τής Επικρατείας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τριλογία τής Δημοκρατίας"

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Σοφία Γρατσία Ορφανού και την καθηγήτρια κ. Ειρήνη Φαραντούρη, φιλόλογο-αρχαιολόγο, συμμετείχαν, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Τριλογία τής Δημοκρατίας», σε επισκέψεις και συναντήσεις στη Βουλή των Ελλήνων και την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή.

"Ημέρες σταδιοδρομίας"  των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργάνωσαν και εφέτος από κοινού, για 13η συνεχή χρονιά, την εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Σταδιοδρομίας».

Συμμετοχή στον 83ο Διαγωνισμό Μαθηματικών "Ο Θαλής"

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 μαθητές και μαθήτριες από την Β΄και την Γ΄τάξη τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στον 83ο Διαγωνισμό τής Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "Ο Θαλής".

Επίσκεψη τής  Β΄τάξης στο city Lab

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές όλων των τμημάτων τής Β΄τάξης τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον εκπαιδευτικό χώρο City Lab.

Γιορτή για την 49η επέτειο από τα γεγονότα τού Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρουσίασαν στους μαθητές και των δύο Γυμνασίων τη γιορτή για την επέτειο των 49 χρόνων από τα γεγονότα πού Πολυτεχνείου.

Εξόρμηση Α΄τάξης - Βοτανικός κήπος

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο τής εκπαιδευτικής εκδρομής τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, οι μαθητές τής Α΄τάξης επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, στο Χαϊδάρι.