Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι  μαθητές τής Β΄ τάξης  τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού εκπονούν στο μάθημα των Γερμανικών, από τον Νοέμβριο 2015, πρόγραμμα e-Τwinning με τίτλο “Winterprojekt”, το οποίο θα διαρκέσει όσο και οι χειμερινοί μήνες.
Σκοπός τής εργασίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγέλα Μεταλληνού, είναι να αναδειχθούν χειμερινά έθιμα και συνήθειες των κατοίκων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στο project συμμετέχουν μαθητές σχολείων από την Ουκρανία, τη Σερβία, την Ισπανία και την Πολωνία. Σε πρώτο στάδιο οι μαθητές, κατά τάξεις, έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους με διάφορους διαδικτυακούς τρόπους παρουσιάσεις των σχολείου τους και των μαθητών, ενώ για τον μήνα Δεκέμβριο αντάλλαξαν ευχετήριες κάρτες και παρουσίασαν με ψηφιακό τρόπο κάποιο χαρακτηριστικό έθιμο τής εορταστικής περιόδου τού Δεκεμβρίου.
Από ελληνικής πλευράς αποφασίστηκε από κοινού η παρασκευή κουραμπιέδων, τού χαρακτηριστικότερου χριστουγεννιάτικου γλυκύσματος, στο εντευκτήριο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, δραστηριότητα που βιντεοσκοπήθηκε και θα αποθηκευτεί και θα παρουσιαστεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα τού e-twinning Twinspace.