Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές των τμημάτων Γ΄1 και Γ΄2 τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο ΓΑΙΑ – Γουλανδρή στην Κηφισιά.
Το Κέντρο Γαία παρουσιάζει στον επισκέπτη πώς λειτουργεί ο πλανήτης Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, αλλά και τη σημερινή κατάσταση, με τις παρεμβάσεις τού σύγχρονου ανθρώπου. Στην είσοδο, αλλά και σε όλη την πορεία τής έκθεσης είναι παρούσα η μορφή τής αρχαίας θεάς Γαίας με το χέρι τής προσφοράς της προς τους ανθρώπους.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους υπεύθυνους τού Μουσείου για τα φυσικά φαινόμενα, την εκμετάλλευση τού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο, να προβληματιστούν σε θέματα όπως η ενέργεια, η ανακύκλωση, το φαινόμενο τού θερμοκηπίου και πολλά άλλα, μέσα από την πορεία μιας μοναδικής διαδραστικής έκθεσης που τοποθετεί τον επισκέπτη σε θέση πρωταγωνιστή σε αυτά που παρατηρεί και μαθαίνει. Τα παιδιά παρατήρησαν, άγγιξαν εκθέματα, άκουσαν ήχους τής φύσης, διάβασαν πληροφορίες και ήταν ουσιαστικά παρόντα σε μια έκθεση που τους αφορά ως κατοίκους τού πλανήτη μας. Σίγουρα η επίσκεψη αυτή  προβλημάτισε όλους για το πώς πρέπει να σέβονται περισσότερο τα δώρα τής φύσης και να τα διαφυλάσσουν, ώστε να τα εξασφαλίσουν και για τις επόμενες γενιές.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Β. Κοντού, Ν. Βασιλειάδου, Δ. Μπαρτζώκα και Ξανθ. Παναγιωτοπούλου.