Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι γαλλομαθείς μαθητές τής Β´ τάξης τού Β´ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Έρης Λιάκου και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησαν μια σειρά δραστηριοτήτων με σκοπό την εμπέδωση τού σχετικού λεξιλογίου και κυρίως την ενημέρωσή τους σχετικά με συνήθειες, ήθη και έθιμα των Γάλλων κατά τη διάρκεια τής εορταστικής αυτής περιόδου.
Συγκεκριμένα, μέσα από επεξεργασία σχετικού κειμένου, έμαθαν πώς συνηθίζουν οι Γάλλοι να περνούν τις γιορτές αυτές και συζήτησαν στην τάξη για τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις ελληνικές και γαλλικές συνήθειες. Έπειτα, μελέτησαν το εορταστικό μενού ενός γαλλικού εστιατορίου.
Τέλος, αντλώντας υλικό από σχετική παρουσίαση, που προβλήθηκε στην τάξη, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους με λέξεις-κλειδιά των Χριστουγέννων, έλυσαν σταυρόλεξα και άκουσαν και τραγούδησαν κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Οι περισσότερες από τις πληροφορίες αυτές αναρτήθηκαν στο ταμπλό τού Σχολείου, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των μαθητών τής Α´ τάξης τού Β´ Γυμνασίου Ψυχικού.