Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στις 21 με 23 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη πολιτιστική εκδρομή τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα με αρχηγό την κ. Νικητοπούλου και συνοδούς καθηγητές την κ. Κλειδή, την κ. Δούβου και την κ. Ραμπαούνη.
Ακολουθούν οι εντυπώσεις των μαθητών:
"Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε την Εστία Επιστημών στην Πάτρα, έναν μαγευτικό χώρο γεμάτο προκλήσεις-προβλήματα που ζητούν λύση! Χωριστήκαμε σε ομάδες και επεξεργαστήκαμε με τη βοήθεια τού προσωπικού από ένα πρόβλημα και στη συνέχεια παρουσιάσαμε τη λύση του στους συμμαθητές μας. Το μεσημέρι φάγαμε στο Ρίο και το απόγευμα περιηγηθήκαμε στην πόλη των Καλαβρύτων.
Τη δεύτερη μέρα ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και συγκλονιστήκαμε από τις γερμανικές θηριωδίες στην περιοχή. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, θυμηθήκαμε στιγμές τής ελληνικής επανάστασης και θαυμάσαμε τη βιβλιοθήκη τής μονής και το λάβαρο των επαναστατών που ευλόγησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Αργότερα στο Σπήλαιο Λιμνών μαγευτήκαμε από τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, τα υπέροχα αυτά δημιουργήματα τής φύσης. Τέλος, στο Πλανητέρο, σε μια υπέροχη τοποθεσία γεμάτη πλατάνια κοντά στις πηγές τού Αροάνιου ποταμού, κάναμε πικ-νικ, γελάσαμε με την καρδιά μας , τραγουδήσαμε και παίξαμε ομαδικά παιχνίδια.
Την τελευταία ημέρα, δυστυχώς όχι όλοι, με τη συνοδία έμπειρων οδηγών τής Trekking Hellas πήραμε τον οδοντωτό μέχρι την Ζαχλωρού, περπατήσαμε στο μοναδικό μονοπάτι Ε4 στο φαράγγι τού Βουραϊκού και καταλήξαμε πάλι με τον οδοντωτό στο Διακοφτό.
Με ασθενείς τους μισούς περίπου μαθητές επιστρέψαμε στην Αθήνα, χωρίς να επισκεφθούμε το Λουτράκι, γεμάτοι όμως συγκλονιστικές εντυπώσεις."