Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το θέατρο και η συμβολή του στον πολιτισμό ήταν το θέμα των ξεναγήσεων των μαθητών τής πολιτιστικής ομάδας των Γ΄1 και Γ΄2 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που επισκέφθηκαν το θέατρο τού Διονύσου και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη, το μαντείο των ήχων», που φιλοξενείται στο Μουσείο τής Ακρόπολης, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
Με ξεναγό τη φιλόλογο κ. Ι. Παπακωνσταντίνου οι μαθητές γνώρισαν το θέατρο τού Διονύσου, το θέατρο στο οποίο παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες τραγωδίες τής κλασικής αρχαιότητας, και συνειδητοποίησαν τη συμβολή του στην πνευματική ανάπτυξη και τη μόρφωση ενός λαού.Στη συνέχεια, στο Μουσείο τής Ακρόπολης με ξεναγό τη φιλόλογο κ. Ι. Νικητοπούλου γνώρισαν το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο, το θέατρο τής Δωδώνης, και συνειδητοποίησαν ότι γύρω από τα θρησκευτικά κέντρα, που με βία καταστράφηκαν ως ειδωλολατρικά, αναπτύχθηκε και προήχθη ο πολιτισμός και η ευγενής άμιλλα.
Ήταν μια βροχερή όμως πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα για τους μαθητές, γιατί με τις σχετικές ξεναγήσεις τους λύθηκε η απορία γιατί συρρέουν τόσοι τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα, την κοιτίδα τού αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.