Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού πολιτιστικού διημέρου τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, στις 18 και 19 Μαΐου 2017, ανέβηκε το θεατρικό έργο «Ο Ελαφοβασιλιάς» των Ξ. Καλογεροπούλου και Θ. Μοσχόπουλου, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, βασισμένο στο «Il Re Ceryo» τού Carlo Gozzi (1720-1806), σε διδασκαλία και σκηνοθεσία τής καθηγήτριας Θεατρολογίας των Αρσακείων σχολείων Έλενας Κορρέ.
Το έργο έχει επιρροές από την ιταλική Commedia del΄Arte, το ελισαβετιανό θέατρο τού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από το γιαπωνέζικο θέατρο No και από τα παραμύθια τής Ανατολής, όπως οι «Χίλιες και μια νύχτες».
Το έργο τοποθετείται στις αρχές τού Ρομαντισμού.
Μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου έκαναν πολύωρες πρόβες, δούλεψαν τους θεατρικούς φωτισμούς, επισκέφθηκαν όλοι μαζί το «Βεστιάριο», όπου διάλεξαν ρούχα εποχής και έκαναν μια παράσταση παραμυθένια με τα στοιχεία τού "μαγικού" και τής φαντασίας.
΄Ολοι οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφιερώθηκαν στους ρόλους, βίωσαν το "ήθος" τους, τις  απαιτήσεις τού έργου, συνεργάστηκαν και δέθηκαν μεταξύ τους.
Οι γονείς των μαθητών συμμετείχαν με την ειλικρινή τους υποστήριξη και στάθηκαν δίπλα στην κ. Κορρέ και τους μαθητές.
Η καθηγήτρια Μουσικής των Αρσακείων Σχολείων κ. Κωνσταντίνα Γύφτουλα "έντυσε" την παράσταση στο πιάνο με ιδιαίτερη ευαισθησία.