Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη και την Παρασκευή 18 και 19 Μαΐου 2017 στο Β΄Γυμνάσιο Αρσάκειο Ψυχικού διοργανώθηκε το εφετινό μας πολιτιστικό διήμερο, δύο μέρες πολιτισμού, δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τους μαθητές όλων των τάξεων.
Πολλά ήταν τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν και οι δραστηριότητες όπου έλαβαν μέρος οι μαθητές.
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με παρουσιάσεις εργασιών από τα τμήματα Γαλλικών και Γερμανικών, και με τις βραβεύσεις των μαθητών που συμμετείχαν στο συνέδριο MUN, που διοργανώθηκε και εφέτος από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.
Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο ελαφοβασιλιάς» από μαθητές τής Γ΄ τάξης, παράσταση που επιμελήθηκε η θεατρολόγος τού Σχολείου κ. Κορρέ.
Ήταν ένα θαυμάσιο θεατρικό εγχείρημα που άφησε ενθουσιασμένους όλους τους μαθητές και καθηγητές.
Μετά την παράσταση ακολούθησαν οι αθλητικές δραστηριότητες με αγώνες που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής για όλες τις τάξεις: αγώνες βόλεϊ, ποδοσφαίρου και αθλητικά παιχνίδια.
Η μέρα έκλεισε στο θέατρο τού Σχολείου όπου έδωσαν συναυλία δύο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί, ένας βιολοντσελίστας και μια βιολινίστα, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη, γνωστοί ως «String Demons», οι οποίοι παρουσίασαν στους μαθητές γνωστές μελωδίες μέσα από ιδιαίτερες δικές τους διασκευές.
Πολλά συνέβησαν και τη δεύτερη μέρα: πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, διαγωνισμός "spelling bee", ομαδικά παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους, πικ-νικ στο δάσος, αθλητικές δραστηριότητες καθώς και παιχνίδια ορθογραφίας.
Και αυτή η μέρα έκλεισε με μουσική. Πρώτα με το μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι που επιμελήθηκε η μουσικός κ. Γύφτουλα, και στη συνέχεια με παραδοσιακούς χορούς και χορογραφίες μαθητών που προετοίμασε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Βρεττάκου.
Το φινάλε τού διημέρου ήταν μια συναυλία που έδωσε συγκρότημα μαθητών τής Β΄και Γ΄ τάξης και έκλεισε με όμορφες και έντονες μελωδίες αυτές τις ημέρες πολιτισμού και δημιουργίας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος το βήμα δόθηκε στους μαθητές  για να παρουσιάσουν, να δημιουργήσουν και να μοιραστούν. Γι’ αυτό και η απήχηση ήταν ενθουσιώδης.