Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄τάξης τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», στον Κεραμεικό, που έχει ως στόχο την προσφορά γευμάτων, που μαγειρεύονται εκείνη την ώρα, για όσους έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και κοινωνικών στρωμάτων.

Τα παιδιά, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, μετέφεραν εθελοντικά ποικίλα τρόφιμα για την Κοινωνική Κουζίνα, τακτοποίησαν τα τρόφιμα στην αποθήκη, ετοίμασαν τα πρωινά, προετοίμασαν τα υλικά για το φαγητό και μαγείρεψαν με τη βοήθεια και την καθοδήγηση τού κ. Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των βοηθών-εθελοντών.

Μια ομάδα μαθητών είχε την ευκαιρία, στην ιστορική περιοχή τού Κεραμεικού, να επισκεφθεί το "Δημόσιο Σήμα", τον χώρο στον οποίο γίνονται οι ανασκαφές αποκάλυψης των τάφων επιφανών Αρχαίων Αθηναίων.

"Τους μεγαλύτερους στόχους τούς βάζει η ψυχή... τα ομορφότερα όνειρα τα δημιουργεί το μυαλό... τρία πράγματα ένας στόχος... μια αγάπη... ένα όνειρο... Στόχος η αλληλεγγύη και η αγάπη να ενώσει όλους τους ανθρώπους με όπλο το κουπί τής ελπίδας και μια κατσαρόλα μαγειρεύοντας... "