Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 25 και στις 26 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές του τμήματος Β΄2 και οι μαθητές τής Ζώνης τού Εθελοντισμού τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Καρπού "Βλέπω και συζητώ: μικρές ταινίες, μεγάλες ιδέες" που αφορούσε σε κοινωνικά θέματα που σχετίζονταν με τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, την ευγένεια και τη συμπερίληψη.
Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν 6 ταινίες μικρού μήκους, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και αποφάσισαν, μετά από ένα γόνιμο διάλογο, ποιες ταινίες τούς άρεσαν περισσότερο, ποιες θα πρότειναν και γιατί.

Στην ψηφοφορία των ταινιών, η οποία έγινε ηλεκτρονικά, συμμετείχαν και οι μαθητές άλλων σχολείων που πήραν μέρος σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πανελλαδικά. Μέσα από τη δράση αυτή οι μαθητές μας προβληματίστηκαν σχετικά με σύγχρονα κοινωνικά θέματα, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και ευαισθητοποιήθηκαν.

Tο πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη φιλόλογο κ. Σταματίνα Κουρή με την πολύτιμη βοήθεια τού Υποδιευθυντή και καθηγητή τής Πληροφορικής κ. Αραμπατζή Κωνσταντίνου και τής καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Άννας Τζώρτζη.