Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή τον εορτασμό τής Υπαπαντής στη Γαλλία. στις 2 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Τμήματος Γαλλικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν σε κύκλο εργασιών, με στόχο να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα τού γαλλικού πολιτισμού. Υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Έρης Λιάκου, οι μαθητές, εργαζόμενοι σε ομάδες, συγκέντρωσαν πληροφορίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την προέλευση τής γιορτής τής Κρέπας (La Chandeleur), καθώς και τον τρόπο παρασκευής της. Παράλληλα μελέτησαν τη σύνδεση τής γιορτής αυτής με τον Χριστιανισμό και τον τρόπο εορτασμού της σε κάθε σπίτι τής σημερινής Γαλλίας.

Στη συνέχεια επιμελήθηκαν την παρουσίαση και ανάρτηση των εργασιών τους στο ταμπλό τού Σχολείου και, τέλος, σε μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης τού εθίμου, παρασκεύασαν οι ίδιοι κρέπες στην τάξη, μοιραζόμενοι την εμπειρία αυτή με τους συμμαθητές τους.

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης παρακολούθησαν σύντομο βίντεο για τη συγκεκριμένη γιορτή και απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο για το έθιμο τής ημέρας και την προέλευσή του.