Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν σε δράση σχετική με τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, στο πλαίσιο τής Global Money Week, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ο.Ο.Σ.Α. Ο θεσμός αυτός αποσκοπεί στην εμπλοκή παιδιών και νέων στην οικονομική εκπαίδευση, την αποταμίευση, τη δημιουργία μέσων διαβίωσης, την απόκτηση απασχόλησης και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των οικονομικών τους ως ενηλίκων.

Στο πλαίσιο τής δράσης το Σχολείο μας υποδέχτηκε τον κ. Νικόλαο Φίλιππα, καθηγητή τού Πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, και ιδρυτή τού Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, τού πρώτου μη κερδοσκοπικού οργανισμού τής χώρας μας, για την καταπολέμηση τού χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Ο κ. Φίλιππας μίλησε στους μαθητές και συζήτησε μαζί τους για διάφορα θέματα που αφορούν στην Οικονομία, εξήγησε με τρόπο κατανοητό διάφορους οικονομικούς όρους και αναφέρθηκε, τέλος, στην ορθή διαχείριση τού χρήματος.

Η δράση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας κ. Σοφίας Γρατσία και υλοποιήθηκε από τις καθηγήτριες κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και Κατερίνα Σουφλιά.