Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2014, συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο «eTwinning and Social Media» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού eTwinning, τής ελεύθερης και ασφαλούς πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς, που τους παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες με συναδέλφους τους στην Ευρώπη.


Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης εκμάθησης, που διοργάνωσαν οι Bart Verswijel και Arjana Blazic στα Αγγλικά, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη χρήση των κοινωνικών μέσων στο eTwinning, ενημερώθηκαν για τις τάσεις και τις  ορθές πρακτικές σχετικά με το πώς τα κοινωνικά μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση, έμαθαν για τον αντίκτυπο που έχουν τα κοινωνικά μέσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και πώς να ετοιμάσουν τους μαθητές για να είναι ασφαλείς online.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εστίασαν σε δύο διαφορετικές πτυχές τής χρήσης των κοινωνικών μέσων στην εκπαίδευση: κοινωνικά μέσα για επαγγελματική ανάπτυξη και κοινωνικά μέσα στην σχολική τάξη.
Σημειώνεται ότι η κ. Μεταλληνού κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 εκπονεί δύο εργασίες eTwinning στα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού:
- στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού με τους μαθητές τού μεσαίου γερμανόφωνου τμήματος τής Β΄ τάξης με θέμα «Feste und festliche Gerichte (Γιορτές και γιορτινά εδέσματα)» και
- στο Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού με τους μαθητές τού αρχάριου γερμανόφωνου τμήματος τής Α΄ τάξης με θέμα «Meine Welt (Ο κόσμος μου)».