Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού παρακολούθησε, από τις 12 έως και τις 26 Νοεμβρίου 2014, το διαδικτυακό σεμινάριο Learning outside the classroom (Μάθηση εκτός σχολικής αίθουσας), που διοργάνωσε το etwinning στα Αγγλικά, με υπεύθυνο τον Adam Stepinski.


Απώτερος στόχος τού σεμιναρίου ήταν να αποδείξει ότι η μάθηση λαμβάνει χώρα σε διάφορα μέρη και όχι μόνο στο σχολείο. Ένα από αυτά τα μέρη είναι τα μουσεία. Τα μουσεία είναι ο πλέον κατάλληλος αξιοποιήσιμος χώρος για την εκπόνηση εργασιών και την καθημερινή διδασκαλία, είναι χώρος όπου οι μαθητές μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο και να πάρουν συνεντεύξεις από εφόρους μουσείων για την σύνταξη κάποιας εργασίας. Σήμερα, τα διαδραστικά μουσεία μάς επιτρέπουν να διεξάγουμε πειράματα, να επισκεφθούμε εικονικές εκθέσεις, να δημιουργήσουμε συλλογές εργασιών στο διαδίκτυο, να τροποποιήσουμε και να δώσουμε ζωή σε διάσημα αριστουργήματα με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων.
Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο χρησιμοποίησαν με τρόπο δημιουργικό πόρους μουσείων κατά τη διάρκεια των διαδοχικών σταδίων ενός project και εξοικειώθηκαν με ένα σύνολο νέων παιδαγωγικών θεωριών τού 21ου αιώνα.