Αρσάκεια Ιωαννίνων
"Ήταν κάποτε μια ασπρόμαυρη γραμμή…" είναι ο τίτλος τής παράστασης που προετοίμασαν και παρουσίασαν τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού την Παρασκευή 30 Μαΐου και την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 με την ευκαιρία τής λήξεως τού τρέχοντος σχολικού έτους.
Ήταν μια εικαστική συνομιλία των παιδιών με έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως τού Γιάννη Μόραλη, τού Pablo Picasso, τού Mark Chagall, τού Wassily Kandinsky, τού Vincent Van Gogh και τού Piet Mondrian.
Το θεατρικό έργο έγραψε και σκηνοθέτησε η υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός κ. Φίλια Δενδρινού. Τις χορογραφίες, τη διδασκαλία τής κίνησης και τη διεύθυνση σκηνής είχε η υπεύθυνη τής Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής, καθηγήτρια μπαλέτου και κίνησης και χορογράφος κ. Σιμόνη Σταυροπούλου. Τη μουσική επιμέλεια τής παράστασης, τη σύνθεση και τη διδασκαλία των τραγουδιών ανέλαβε η υπεύθυνη τής Μουσικής Αγωγής, μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια κ. Τατιάνα Ζωγράφου. Οι στίχοι των πρωτότυπων τραγουδιών ήταν τής κ. Φίλιας Δενδρινού. Τα κοστούμια σχεδίασαν οι κ. Φίλια Δενδρινού και Σιμόνη Σταυροπούλου. Την ευθύνη τής σκηνογραφίας ανέλαβε η κ. Φίλια Δενδρινού σε συνεργασία με την ομάδα σκηνογραφίας αποτελούμενη από τις νηπιαγωγούς (αλφαβητικά) κ. Ξένια Γεωργούλα, Αλεξάνδρα Λύκαρη, Ζαφείρα Ντούλη, Νάντια Παπαλεξανδρή και Ελένη Φλεβάρη.
Ένα μεγάλο μέρος τού κόστους των δύο παραστάσεων καλύφθηκε με την ευγενική χορηγία: γονέων προνηπίων και νηπίων τού Νηπιαγωγείου, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τής εταιρεία Β. Ευθυμίου και Υιοί Ο.Ε. και τού δικηγορικού γραφείου Δ. Μουσελίμη - Ελ. Στούφη και συνεργατών.

Πρώτη παράσταση



Δεύτερη παράσταση