Αρσάκεια Ιωαννίνων
"Και όταν τα χρήματά μου γίνουν πολλά και δεν χωρούν στον κουμπαρά, τι κάνω;" Απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, αλλά και σε άλλα πολλά, έδωσε στους μικρούς μαθητές τού τμήματος Ν.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού η κ. Βίβιαν Υφαντή, στο πλαίσιο τής εκπόνησης τού σχεδίου εργασίας με θέμα την Οικονομία.
Η κ. Υφαντή, μητέρα παιδιού τού Σχολείου και τραπεζικός υπάλληλος, επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο στις 4 Μαΐου 2015 και μίλησε στα παιδιά για το τραπεζικό σύστημα και τη λειτουργία του. Τους εξήγησε με απλά και κατανοητά λόγια πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Τράπεζα στην οικονομία μιας χώρας, στη διαχείριση των οικονομικών συναλλαγών αλλά και την εξυπηρέτηση των αναγκών των ανθρώπων.
Οι μικροί μαθητές, μαζί με την νηπιαγωγό τους κ. Γιώτα Παππά και την ομιλήτρια, μετέτρεψαν την τάξη σε μια μικρή Τράπεζα! Και το όνομα της, φυσικά, "Αρσάκειο Ταμιευτήριο"! Δημιούργησαν ατομικά βιβλιάρια, έκαναν εικονικές καταθέσεις, αναλήψεις και δανειοληψίες.
Και όταν οι συναλλαγές στο Αρσάκειο Ταμιευτήριο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι «πελάτες» τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με χαμόγελα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την κ. Υφαντή στον πραγματικό χώρο τής Τράπεζας σε μερικά χρόνια!