Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, τα παιδιά τού τμήματος Ν.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με την νηπιαγωγό τους κ. Γιώτα Παππά, υποδέχθηκαν στην αίθουσα Εκδηλώσεων και Προβολών τού Νηπιαγωγείου τον γνωστό δημοσιογράφο-οικονομικό αναλυτή κ. Γιώργο Δημητρομανωλάκη.
Ο κ. Δημητρομανωλάκης  μίλησε για τον ρόλο των νομισμάτων στις κοινωνίες των ανθρώπων, αποκαλύπτοντας ότι όλα τα νομίσματα φέρουν πάνω τους στοιχεία από τον πολιτισμό, καθώς και τη θρησκεία κάθε χώρας. Μοιάζουν με καθρέφτες που απεικονίζουν την ιστορία και την δύναμή της.
Αναφερόμενος στο χαρτονόμισμα τού ευρώ είπε ότι οι γέφυρες και οι πόρτες που απεικονίζονται δηλώνουν την ενότητα και τη δύναμη που έχουν οι χώρες που το χρησιμοποιούν. Συνεχίζοντας, μίλησε για τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα-τραπεζογραμμάτια τού ευρώ και τους σκοπούς που εξυπηρετούν στην αγορά και στις συναλλαγές των ανθρώπων, συμβουλεύοντας τα παιδιά να μην αγοράζουν πράγματα όταν δεν έχουν δικά τους χρήματα για να πληρώσουν, γιατί τότε το ευρώ αρρωσταίνει! Μοιάζει σαν να αρχίζει να κατρακυλά στην τσουλήθρα και να κατεβαίνει τη γραμμούλα στο παιχνίδι που λέγεται χρηματιστήριο, όπου εκεί τα λεφτά παίζουν όλα μαζί το παιχνίδι «ποιος θα κερδίσει;».
Ολοκληρώνοντας την οικονομική ενημέρωση, ο κ. Δημητρομανωλάκης πλοηγήθηκε στο διαδίκτυο μαζί με τους μικρούς μαθητές, χρησιμοποιώντας το διαδραστικό τραπέζι τού Νηπιαγωγείου και έπαιξαν παιχνίδια σχετικά με το νόμισμα τού ευρώ.