Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τής ενασχόλησης με τη θεματική ενότητα «Τα έντομα», τα νήπια τού τμήματος Ν.3 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού -με τη βοήθεια τής νηπιαγωγού τους κ. Μαρίνα Παπατζανάκη- μεταμόρφωσαν την τάξη τους σε ένα εργαστήρι διαφορετικό, το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής "Η ωραία άνοιξη".
Μαζί με τους μεγεθυντικούς φακούς, χρήσιμο εργαλείο για τους επίδοξους μικρούς επιστήμονες-εντομολόγους στην εξερεύνηση τής σχολικής αυλής, επιστράτευσαν πλάστες και κουτάλες και φυσικά ζάχαρη και αλεύρι, απαραίτητα υλικά για ζαχαροπλάστες. Το Νηπιαγωγείο μοσχομύρισε ανοιξιάτικα μπισκότα-πεταλούδες και λουλούδια. Έμενε μόνο να στολιστούν. Βοηθοί των μικρών σεφ ήταν οι μαννούλες τους.
Τα παιδιά ετοίμασαν την απαραίτητη πρόσκληση, την ταμπέλα τού εργαστηρίου τους και οι πόρτες άνοιξαν την Τρίτη 28 Απριλίου 2015. Η τάξη πλημμύρισε χρώματα, λιχουδιές, χαρούμενες φωνές και χαμόγελα, χαμόγελα διπλά. Τόσο τα παιδιά όσο και οι μητέρες τους καμάρωναν για τις δημιουργίες τους και ανυπομονούσαν να τις γευτούν. Επειδή όμως η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν μοιράζεσαι, κάτι που τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού γνωρίζουν καλά, ποσότητα ικανή από τα μπισκότα συσκευάστηκε, προκειμένου να προσφερθεί στις γιαγιάδες και στους παππούδες τής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων "Θαλερός", την οποία και επισκέφθηκαν τα νήπια στις 30 Απριλίου 2015.