Αρσάκεια Ιωαννίνων
Η άνοιξη μπήκε και τα λουλούδια έγιναν το βασικό θέμα συζήτησης για τα προνήπια τού τμήματος Π.2 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού. Όταν η νηπιαγωγός τους κ. Ναταλία Ηλιάδη τούς πρότεινε να μετατρέψουν τη βιβλιοθήκη τής τάξης σε ανθοπωλείο, τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ γρήγορα η τάξη γέμισε με λουλούδια, αληθινά και ψεύτικα, αρωματικά βότανα, αυτοσχέδια βάζα και λουλουδένια στεφάνια. Το επόμενο βήμα ήταν να φτιάξουν χαρτονομίσματα, να βρουν μια ταμειακή μηχανή και, όταν όλα ήταν έτοιμα, το ανθοπωλείο τέθηκε σε λειτουργία.
Τα παιδιά υποδύθηκαν πολλές φορές είτε τον ανθοπώλη, είτε τον πελάτη και η χαρά τους ήταν τόσο μεγάλη που ήθελαν να τη μοιραστούν με τους γονείς τους.
Έτσι, αποφάσισαν στα εγκαίνια τού ανθοπωλείου, στο οποίο έδωσαν την επωνυμία «Το Χαμομήλι», να καλέσουν τους γονείς τους. Ετοίμασαν την πρόσκληση, την οποία έστειλαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλους τους γονείς, μετέτρεψαν ολόκληρη την τάξη σε ένα μεγάλο ανθοπωλείο και χωρίστηκαν σε ομάδες, αναλαμβάνοντας η κάθε μία και μια διαφορετική αρμοδιότητα στο ανθοπωλείο.
Τα εγκαίνια τού ανθοπωλείου «Το Χαμομήλι» πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 21 Μαΐου, και ώρα 10.30, στην τάξη τού τμήματος Π.2.
Οι γονείς, στον ρόλο τού πελάτη, περνούσαν πρώτα από την Τράπεζα Αρσακείου για να εκδώσουν μία πιστωτική κάρτα στο όνομά τους, ώστε να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στο ανθοπωλείο. Στη συνέχεια, οι μικροί ανθοπώλες τούς πρόσφεραν ως δώρο λίγο χαμομήλι μέσα σε χειροποίητα κουτάκια και παράλληλα τους ενημέρωναν για τις θετικές επιδράσεις τού χαμομηλιού.
Έπειτα, οι πελάτες- γονείς μπορούσαν να επιλέξουν μία γλάστρα με τα πρωτότυπα και μοναδικά "Λουλούδια τής Αγάπης", τα οποία μπορούσαν να τα αρωματίσουν με το "Λουλουδοάρωμα τής Ευτυχίας"... Τέλος, περνούσαν από το τμήμα συσκευασίας, στο οποίο μπορούσαν να διαλέξουν χαρτί και κορδέλα για να στολίσουν τη γλάστρα τους.
Τελειώνοντας τις αγορές τους πήγαιναν στο ταμείο να πληρώσουν με την πιστωτική τους κάρτα και να πάρουν την απόδειξή τους.
Οι μικροί ανθοπώλες αποχαιρέτησαν τους γονείς τους και τους ευχαρίστησαν προσφέροντάς τους νόστιμα "μπισκοτολούλουδα" που είχαν φτιάξει με τα χεράκια τους.