Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδος των Αρσακείων Σχολείων, τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον ιερό ναό τής Αγίας Αναστασίας, στον χώρο των Σχολείων, για να προσκυνήσουν την εικόνα τής Αγίας. Τα παιδιά, αφού προσκύνησαν, πήραν μαζί τους από μια μικρή εικόνα τής Αγίας Αναστασίας.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν και άλλους χώρους τού Σχολείου, όπως το κεντρικό κτήριο και το θέατρο, και συζήτησαν για την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων.
Παρατήρησαν τις προτομές που βρίσκονται στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους τού Σχολείου προς τιμήν όλων των ευεργετών. Ιδιαίτερα όμως στάθηκαν στην προτομή τού Απόστολου Αρσάκη, που υπήρξε ο ιδρυτής και βασικός ευεργέτης των Αρσακείων. Οι μαθητές έμαθαν πως ο Απόστολος Αρσάκης ήταν εκείνος που αποφάσισε το χτίσιμο τού ναού τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας προς τιμήν τής αγαπημένης του συζύγου Αναστασίας Αρσάκη.
Τέλος, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις νηπιαγωγούς τους και στους εξωτερικούς χώρους τού Σχολείου και είχαν την ευκαιρία τα ονειρευτούν τα επόμενα χαρούμενα χρόνια τής σχολικής τους ζωής σε ένα Σχολείο που έχει να τους διηγηθεί πολλές όμορφες ιστορίες.