Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού περίμεναν με ανυπομονησία να επισκεφθούν την αυλή τού Σχολείου. Αυτή τη φορά δεν ανυπομονούσαν για κάποιο χαρούμενο και ξένοιαστο διάλειμμα αλλά για μια από τις πιο δημιουργικές στιγμές τής σχολικής χρονιάς. Το φύτεμα στον λαχανόκηπο τού Σχολείου!
Οι μικροί μαθητές φύτεψαν ο καθένας το δικό του κρεμμύδι, σπανάκι και μαρούλι, με τη βοήθεια των κηπουρών τού Σχολείου μας. Αργότερα στις τάξεις τους συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για την απαραίτητη φροντίδα που πρέπει να παρέχουν από εκεί και πέρα στα λαχανικά τους, ώστε να αναπτυχθούν και να τους περιμένουν φρέσκα και βιολογικά την Άνοιξη για τη συγκομιδή. Η συμβολή των μαθητών στην προσπάθεια τής φύσης να μεγαλώσει τα φυτά και η ανάληψη τής ευθύνης για τη φροντίδα τους έκαναν τα παιδιά υπερήφανα και χαρούμενα.
Οι δράσεις στον λαχανόκηπο τού Σχολείου έχουν στόχο να διευρύνουν οι μαθητές τις γνώσεις τους για το φυσικό περιβάλλον, αλλά και να αντιληφθούν την αλληλεπίδραση τού περιβάλλοντος με τις δραστηριότητες τού ανθρώπου.
Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού Νηπιαγωγείου, αλλά και των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα οποία το Νηπιαγωγείο λαμβάνει μέρος κάθε σχολικό έτος.