Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, τα νήπια τού τμήματος Ν.6 και η νηπιαγωγός τους κ. Ναταλία Ηλιάδη προσκάλεσαν τους γονείς στην τάξη τους, για να παρακολουθήσουν την απονομή των βραβείων τού "Καλού μαθητή" για τη σχολική χρονιά 2015-2016, αλλά και για να θυμηθούν, όλοι μαζί, πώς πέρασε η εφετινή χρονιά στην τάξη τού Νηπιαγωγείου. Ετοίμασαν, λοιπόν, και έστειλαν πρόσκληση σε όλους τους γονείς και με πολύ κέφι ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για εκείνη την ημέρα.
Αρχικά, προετοίμασαν τα βραβεία τού "Καλού μαθητή". Με την τεχνική τής χαρτοκολλητικής φιλοτέχνησαν τον εαυτό τους απόφοιτο και σημείωσαν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Κατασκεύασαν ένα μεγάλο αερόστατο για αξέχαστες φωτογραφίες με τους γονείς τους και με τους φίλους τους και μία κορνίζα για να θυμούνται τι ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.
Παρασκεύασαν νόστιμα μπισκότα και το κέικ που είχαν δοκιμάσει στην αρχή τής χρονιάς για να έχουν μια καλή σχολική χρονιά. Η συνταγή πέτυχε, αφού τα υλικά ήταν φρέσκα και αγνά: αγάπη, ευγένεια, προσπάθεια, ειλικρίνεια, τιμιότητα, συνεργασία, περηφάνια, ενθουσιασμός για μάθηση.
Τέλος, στόλισαν το ταμπλό τής τάξης με αερόστατα έτοιμα να πετάξουν για το Δημοτικό.
Η μεγάλη μέρα έφθασε και οι μικροί μαθητές, με πολλή χαρά, υποδέχθηκαν τους γονείς τους φορώντας τα καπέλα τής αποφοίτησης. Καθισμένοι στην «παρεούλα», όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε πρωί, παρουσίασαν στους γονείς τους πώς ξεκινούσε η μέρα τους στο Νηπιαγωγείο.
Στην αρχή τραγούδησαν μια γλυκιά καλημέρα, που τους βοηθούσε, όλο τον χρόνο, να ξεκινάει η μέρα τους με κέφι και χαρά. Έπειτα, έφτιαξαν το ημερολόγιο τής τάξης, ώστε να δείχνει τη σωστή ημερομηνία, και συμπλήρωσαν τον πίνακα τού καιρού. Στη συνέχεια, κάθε παιδί παρουσίασε αυτό που τού άρεσε πιο πολύ από όλη τη χρονιά και είπε τι έμαθε στο Νηπιαγωγείο. Ακολούθησε προβολή με ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από όλη τη χρονιά.
Λίγο πριν από την απονομή των βραβείων, οι μικροί απόφοιτοι τραγούδησαν δύο τραγούδια, αγκαλιασμένοι και πολύ συγκινημένοι.
Η στιγμή, που όλοι περίμεναν με αγωνία, είχε φθάσει. Η απονομή των βραβείων! Όλα τα νήπια πήραν το βραβείο τού Καλού Μαθητή, για την καλή προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά στο Νηπιαγωγείο.
Τέλος, γονείς και παιδιά βγήκαν στον κήπο του Νηπιαγωγείου για να απολαύσουν τα χειροποίητα κεράσματα και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία αναμνηστική ομαδική φωτογραφία και με το πέταγμα των καπέλων!!!