Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το απόγευμα τής Τετάρτης 15 Ιουνίου 2016 οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρέα με τους γονείς τους κατέφθασαν όλο χαρά στο Σχολείο. Όμως αυτή η φορά ήταν πολύ ξεχωριστή και διαφορετική, καθώς τα νήπια ήρθαν ως απόφοιτοι πια, να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους Νηπιαγωγείο, ενώ τα προνήπια αποχαιρέτησαν με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν σύντομα στους ίδιους χώρους, γεμάτα κέφι και όρεξη, τον Σεπτέμβριο.
Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν στις νηπιαγωγούς τους "καλό καλοκαίρι" και να παραλάβουν από εκείνες όλες τις εργασίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς. Επίσης κάθε παιδί πήρε ως ενθύμιο ένα μπλουζάκι -δώρο από το Νηπιαγωγείο- το οποίο είχε ζωγραφισμένο ένα από τα ομαδικά έργα που είχαν φιλοτεχνηθεί στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για την επέτειο των 60 χρόνων λειτουργίας τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.
Γονείς και παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν όλα τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Προσεγγίζοντας την Τέχνη μέσα από τρία καλλιτεχνικά ρεύματα: τον ιμπρεσιονισμό, τον πουαντιγισμό και την αφηρημένη τέχνη» στην έκθεση που είχε στηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τού Νηπιαγωγείου. Παράλληλα, στην αίθουσα Εκδηλώσεων υπήρχαν ειδικά κατασκευασμένα ...υποβρύχια με κολλάζ φωτογραφιών καθώς και προβολή βίντεο με σχολικές στιγμές από όλη τη χρονιά. Και βέβαια από μια τέτοια εορταστική για το Νηπιαγωγείο μας χρονιά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια «τούρτα ευχών» για τα γενέθλια των 60 χρόνων τού Νηπιαγωγείου, πάνω στην οποία ο καθένας μπορούσε να γράψει μία ευχή.
Όμως οι εκπλήξεις δεν είχαν τελειώσει ακόμα. Όλους τους προσκεκλημένους, αλλά κυρίως τα παιδιά, περίμενε ακριβώς έξω από το Νηπιαγωγείο νόστιμο παγωτό αλλά και πολύχρωμα μπαλόνια. Όπως σε κάθε πάρτυ γενεθλίων, έτσι και σε αυτό των 60 χρόνων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού δεν μπορούσαν να λείπουν η μουσική και ο χορός. Κρατώντας τα μπαλόνια τους σφιχτά μαθητές και γονείς τραγούδησαν τραγούδια, τα οποία είχε επιλέξει, διδάξει στα παιδιά και συνόδευσε στο πιάνο η μουσικός κ. Τατιάνα Ζωγράφου, και χόρεψαν στους ρυθμούς των αγαπημένων τραγουδιών τής εορτής λήξης. Στο τέλος τής όμορφης γιορτής, οι μαθητές, οι γονείς και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου ευχήθηκαν "Χρόνια πολλά" στο Νηπιαγωγείο και άφησαν τα μπαλόνια να πετάξουν ψηλά, φτιάχνοντας στον ουρανό ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο. Μια στιγμή μοναδική που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων.