Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 η αίθουσα Εκδηλώσεων και Προβολών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ντύθηκε στα άσπρα και τα μπλε και γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα. Όλοι οι μαθητές τού Νηπιαγωγείου, καθώς και όλο το προσωπικό, συναντήθηκαν για να εορτάσουν την ελληνική σημαία και την εθνική επέτειο τού ΟΧΙ.
Τα νήπια των τμημάτων Ν.2 και Ν.3, με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους κ. Αγγελικής Παλαιοκαστρίτου και Μαρίνας Παπατζανάκη, αντίστοιχα, παρουσίασαν στα παιδιά των υπόλοιπων τμημάτων τού Νηπιαγωγείου θεατρικά δρώμενα και τραγούδια, ξετυλίγοντας το κουβάρι τής Ιστορίας τής χώρας μας και δίνοντας ένα μήνυμα ειρήνης, που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους. Σαν πραγματικοί ηθοποιοί σε θεατρική παράσταση, οι μικροί μαθητές υποδύθηκαν τα εγγονάκια τής γιαγιάς που άρχισαν τις σκανταλιές παίζοντας πόλεμο με τα ραφτικά της. Η μικρή μαθήτρια όμως, στον ρόλο τής γιαγιάς, τους διηγήθηκε όλες τις ιστορίες που θυμόταν από τα χρόνια τού πολέμου. Φαντάροι, νοσοκόμες και άνθρωποι που νοσταλγούσαν τους δικούς τους ζωντάνεψαν στη σκηνή, μέχρι που τα εγγονάκια τής γιαγιάς πείστηκαν πως είναι καλύτερο παιχνίδι η ειρήνη.
Τα χειροκροτήματα αντήχησαν σε όλο το Νηπιαγωγείο και στη συνέχεια με περηφάνια τα παιδιά όλων των τμημάτων παρήλασαν στους εξωτερικούς χώρους των Σχολείων, με τους γονείς και τους συγγενείς να χειροκροτούν με τη σειρά τους συγκινημένοι, ενώ τα παιδιά των Αρσακείων Δημοτικών και των Γυμνασίων εμψύχωναν τους μικρούς μαθητές.
Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 τα παιδιά των τμημάτων Ν.2 και Ν.3 παρουσίασαν την εορτή που είχαν προετοιμάσει στους γονείς τους.