Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.00 π.μ., τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.2 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου, διοργάνωσαν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Η δύναμη τής αγκαλιάς».
Η αίθουσα Ν.2 μεταμορφώθηκε σε χώρο συνεδρίου και τα παιδιά υποδύθηκαν τους ρόλους συντονιστών, ερευνητών και ψυχολόγων, προκειμένου να παρουσίασουν στους επίσημους προσκεκλημένους τους, που δεν ήταν άλλοι απο τους γονείς τους, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη δύναμη που έχει η αγκαλιά στη σωματική και την ψυχική υγεία των ανθρώπων.
Η Ημέρα Ανοιχτής Δράσης ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο Α΄ μέρος τής ημερίδας, οι «μικροί επιστήμονες», βασισμένοι σε αληθινές -σχετικές με το θέμα- έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε πανεπιστήμια τής Αμερικής, τής Σουηδίας και τής Αυστραλίας, τεκμηρίωσαν το θεωρητικό μέρος τής ημερίδας. Στη συνέχεια κάλεσαν τους γονείς, που είχαν χωριστεί σε χρωματικές ομάδες, να συμμετάσχουν σε τέσσερεις βιωματικές δράσεις, προκειμένου να εμπεδώσουν τα θεωρητικά δεδομένα. Το Β΄ μέρος τής ημερίδας ήταν αφιερωμένο στα παιδιά τού κόσμου που ταλαιπωρούνται από πείνα, δίψα, ορφάνια, φτώχεια, πόλεμο και που έχουν ανάγκη να τα σκεφτόμαστε, να τα βοηθάμε, να τα αγκαλιάζουμε.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τα συμπεράσματα και τις εντυπώσεις που έγραψαν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, στον κεντρικό πίνακα τής αίθουσας, καθώς και με μια ομαδική αναμνηστική φωτογραφία, όπου όλοι –γονείς και παιδιά– ήταν πιασμένοι αγκαλιά!