Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τα προνήπια τού τμήματος Π.2 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα τής υγιεινής διατροφής, αποφάσισαν, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Αλεξάνδρα Λύκαρη, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης: τρέφομαι σωστά, προστατεύω το περιβάλλον» που διοργανώνει η WWF Ελλάς και να επεξεργαστούν το θέμα τής διατροφής και πώς αυτή επηρεάζει το φυσικό μας περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά μαζί με τη νηπιαγωγό τους δημιούργησαν μια ξεχωριστή πόλη, την «Υγιεινούπολη», με σταθμούς-παιχνίδια, που στόχο είχαν να προτρέψουν όποιον τα έπαιζε να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλάζοντας τις διατροφικές του συνήθειες.
Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, η Υγιεινούπολη άνοιξε τις πόρτες της και υποδέχθηκε τους γονείς των προνηπίων τού τμήματος Π.2 σε μια Ημέρα Ανοιχτής Δράσης, προκειμένου να τους εξηγήσουν τα παιχνίδια που είχαν κατασκευάσει, μεταδίδοντας έτσι -με παιγνιώδη τρόπο- όσα είχαν μάθει για το θέμα τής υγιεινής διατροφής. Μέσα από παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια γνώσεων, οι γονείς των παιδιών διασκέδασανσυνεργάστηκαν με τα παιδιά τους και μεταξύ τους και έμαθαν τον τρόπο να διαλέγουν την πιο υγιεινή τροφή μέσα από πληθώρα επιλογών.
Τέλος, τα παιδιά τραγούδησαν στους γονείς τους ένα τραγούδι για την υγιεινή διατροφή και όλοι μαζί απόλαυσαν ένα υγιεινό κέρασμα φτιαγμένο από τα παιδιά, που απέδειξε ότι το υγιεινό μπορεί να είναι παράλληλα και νόστιμο.
Φεύγοντας οι γονείς πήραν μαζί τους το επιτραπέζιο παιχνίδι τής υγιεινής διατροφής που είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά, για να θυμούνται τον υγιεινό τρόπο ζωής που θα συνεχίσουν να ακολουθούν.