Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 τα προνήπια, τα νήπια και όλο το προσωπικό τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συναντήθηκαν στην αίθουσα Εκδηλώσεων και Προβολών για να τιμήσουν την ελληνική σημαία και γιορτάσουν την εθνική επέτειο τού ΟΧΙ.
Τα προνήπια τού τμήματος Π.2 και τα νήπια των τμημάτων Ν.1 και Ν.5, με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους κ. Αλεξάνδρας Λύκαρη, Κωνσταντίνας Πέτσικα και Γιώτας Παππά αντίστοιχα, προετοίμασαν και παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και τραγούδια που συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους.
Η ελληνική σημαία δημιουργήθηκε από τα προνήπια και ανέμισε υπερήφανα, λίγο πριν τα νήπια παρουσιάσουν με ζωντάνια τους αγώνες αλλά και τις νίκες των Ελλήνων. Στο τέλος τής εορτής η λέξη "ειρήνη" πρωταγωνίστησε και θύμισε σε όλους πως είναι το μεγαλύτερο αγαθό των λαών.
Τα θερμά χειροκροτήματα γέμισαν χαρά τους μικρούς ηθοποιούς και στη συνέχεια με περηφάνια τα παιδιά όλων των τμημάτων τού Νηπιαγωγείου παρήλασαν στους εξωτερικούς χώρους των Σχολείων, με τους γονείς και τους συγγενείς να χειροκροτούν με τη σειρά τους συγκινημένοι, ενώ τα παιδιά των Αρσακείων Δημοτικών και των Γυμνασίων εμψύχωναν τους μικρούς μαθητές. Τον ρυθμό στην παρέλαση των προνηπίων και των νηπίων έδωσε η μπάντα κρουστών των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, αποτελούμενη από μαθητές των τριών Αρσακείων Δημοτικών, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού κ. Ευγενίας Βοτανοπούλου.
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2018 τα παιδιά των τμημάτων Π.2, Ν.1 και Ν.5 παρουσίασαν στους γονείς τους την εορτή που είχαν προετοιμάσει.