Αρσάκεια Ιωαννίνων
«Ποιος φοβάται;» «Κανείς δεν φοβάται». Κάθε φορά που ακούγονταν αυτά τα λόγια στην αίθουσα Διδασκαλίας τής Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης τής Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ξεκαρδίζονταν από τα γέλια. Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 τα παιδιά παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σβήσε το φως!» στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο Μάξιμος, ο πρωταγωνιστής τής παράστασης, φοβάται πάρα πολύ, ακόμη και την σκιά του. Ώσπου μια μέρα ο φακός του πέφτει στο παλιό πιάνο και αναγκάζεται να μπει μέσα για να τον πιάσει. Όμως στο πιάνο είναι πολύ σκοτεινά και τρομακτικά κι έτσι αρχίζει η περιπέτειά του. Μέσα από μια διαδρομή γεμάτη χιούμορ και μυστήριο, καταφέρνει να νικήσει τους φόβους του και να αποκτήσει θάρρος και αυτοπεποίθηση. Στο τέλος, το σβησμένο φως δεν θα τον τρομάζει πια.
Οι μικροί μαθητές γέλασαν με την καρδιά τους, προβληματίστηκαν και στη συνέχεια χειροκρότησαν γεμάτοι ενθουσιασμό τους ηθοποιούς τής ομάδας "Κοπέρνικος" που για ακόμη μία χρονιά εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους θεατές.