Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 τα νήπια τού τμήματος Ν.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού και η νηπιαγωγός τους κ. Κωνσταντίνα Πέτσικα είχαν τη χαρά να δεχτούν μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο. Μια ομάδα εθελοντών από τη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» ταξίδεψαν από το Νυμφαίο Φλώρινας και ήρθαν με μια βαλίτσα γεμάτη εκπλήξεις για τους μικρούς ερευνητές τού Νηπιαγωγείου...


Τα παιδιά τού τμήματος Ν.1 κατά το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποιούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Σέβομαι το περιβάλλον, προστατεύω τα άγρια ζώα».

Στο πλαίσιο τού συγκεκριμένου προγράμματος είχαν άμεση συνεργασία με την οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».
Οι εθελοντές που επισκέφθηκαν τα παιδιά παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης τους σε θέματα προστασίας των άγριων ζώων.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στον διαδραστικό πίνακα τού Νηπιαγωγείου και στο τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους εθελοντές.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε μια αρκούδα μασκότ που χάρισε στα ενθουσιασμένα παιδιά από ένα γύψινο αρκουδάκι.
Τα παιδιά το έβαψαν και το πήραν ως αναμνηστικό στο σπίτι τους για να θυμούνται αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη!

Tο σημαντικότερο όμως κομμάτι αυτής τής επίσκεψης ήταν η σημαντική ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά να υιοθετήσουν ένα αρκουδάκι στο καταφύγιο τού «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», τον μικρό Πάτρικ, το οποίο από εκείνη την ημέρα και για 6 μήνες το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, με εκπροσώπους τα παιδιά τού τμήματος Ν.1, έχει υπό την προστασία του, στηρίζοντας τη σίτισή του και τη φροντίδα του στο καταφύγιο τού «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ».

Η ξεχωριστή αυτή ημέρα ολοκληρώθηκε με μια έκπληξη που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά  για την εθελοντική ομάδα τού «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» στην οποία χάρισαν μια κάρτα ζωγραφισμένη από τα ίδια με ένα μεγάλο "ευχαριστώ!".