Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού γιόρτασαν τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου και την εθνική επέτειο τής 25ης Μαρτίου 1821 την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα Εκδηλώσεων και Προβολών τού Νηπιαγωγείου.

Τα παιδιά των τμημάτων Π.1, Ν.4 και Ν.6 με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους κ. Νάντιας Ηλιοπούλου, Ζαφείρας Ντούλη και Ναταλίας Ηλιάδη, αντίστοιχα, προετοίμασαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και στο προσωπικού τού Νηπιαγωγείου μια αναδρομή στην Ιστορία τής Χριστιανοσύνης και τής Ελλάδας.

Μετά την αναβίωση τού Ευαγγελισμού, η Ελλάδα άνοιξε το βιβλίο τής Ιστορίας της και οι σελίδες άρχισαν να περιγράφουν γεγονότα ένδοξα, νίκες και ήττες από τον αγώνα για την απελευθέρωση. Στη σκηνή εμφανίστηκαν γενναίοι πολεμιστές από το Μεσολόγγι αλλά και από τα Ψαρά, Ελληνίδες από το Ζάλογγο και ξακουστές καπετάνισσες. Δρώμενα, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί έκαναν το ταξίδι στον χρόνο συγκινητικό και μικροί και μεγάλοι θεατές χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τους ηθοποιούς.

Στο τέλος τής εορτής ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών όλων των τμημάτων προνηπίων και νηπίων στους εξωτερικούς χώρους των Σχολείων.
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου την εορτή παρακολούθησαν οι γονείς των παιδιών των τμημάτων που παρουσίαζαν τη γιορτή.