Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με τις νηπιαγωγούς τους και τους κηπουρούς τού Σχολείου, φύτεψαν στον ανθόκηπο τού Νηπιαγωγείου βολβούς, αρωματικά φυτά και λουλούδια.

 Οι μικροί κηπουροί έσκαψαν το χώμα για να γίνει αφράτο και στη συνέχεια φύτεψαν με προσοχή τα άνθη και τα πότισαν για πρώτη φορά. Με χαμογελαστά πρόσωπα και  γεμάτα ικανοποίηση τα παιδιά υποσχέθηκαν να φροντίζουν με πολλή αγάπη τα άνθη τους.

Το φύτεμα στον ανθόκηπο είναι μια από τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Κάθε σχολικό έτος το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η συγκεκριμένη δράση, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια τής εφετινής χρονιάς, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σχολική Αυλή» τού διεθνούς δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» τής Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας τής Φύσης, αλλά και στις δράσεις τού Νηπιαγωγείου σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές στον κόσμο μας μέχρι το 2030.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις των παιδιών αφορούν στον 11ο στόχο για τις «βιώσιμες πόλεις και κοινότητες», με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το 2018 εντάχθηκε επίσημα στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO (ASPnet), καθώς και στο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους 17 παγκόσμιους στόχους τού QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).