Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 το τμήμα προνηπίων Π.3 τού Αρσακείου Νηπαιαγωγείου Ψυχικού, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Έφη Μπογάτσα, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τής Αθήνας, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με τίτλο «Από την αγορά στο πιάτο μου», και αφού διέκριναν τα τρόφιμα σε ομάδες, έμαθαν για την διατροφική πυραμίδα, τις ομάδες τροφών που τη συνθέτουν, πόσο συχνά πρέπει να τρώνε από την κάθε ομάδα και από πόσο.

Μετά από το παιχνίδι τής διάκρισης των τροφίμων σε ομάδες σειρά είχε το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, αφού το έκθεμα με τίτλο «Το ΑΒητάρι τής ισορροπημένης διατροφής», το οποίο αποτελεί μικρογραφία μιας υπεραγοράς, βοήθησε σημαντικά στο να αναλάβουν τα παιδιά ρόλους πελατών και υπαλλήλων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας που εκπονούν εφέτος τα παιδιά, με τίτλο «Σύμμαχο στην υγεία μου έχω εγώ, φρούτο εποχιακό».

Τα παιδιά με την επίσκεψή τους στο μουσείο μυήθηκαν στα μυστικά τής ισορροπημένης διατροφής και στην ορθή συμπεριφορά τού καταναλωτή.

Ενθουσιάστηκαν με τα παιχνίδια και, αφού έμαθαν την αξία τής μεσογειακής διατροφής, έδωσαν υπόσχεση για μια διατροφή πολύ υγιεινή!