Αρσάκεια Ιωαννίνων

Όπως για τα νήπια, έτσι και για τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού η πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο Νηπιαγωγείο την καινούργια χρονιά ήταν μια εβδομάδα εκπλήξεων.

Έτσι, λοιπόν, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 τα προνήπια, μαζί με τις νηπιαγωγούς τους και τους κηπουρούς τού Σχολείου, επισκέφθηκαν τον ανθόκηπο τού Νηπιαγωγείου και φύτευσαν βολβούς, αρωματικά φυτά και λουλούδια.

Με μεγάλη χαρά, που είχαν και πάλι την ευκαιρία να δράσουν ως ομάδα, ενημερώθηκαν σχετικά με τη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά τους και δήλωσαν με ενθουσιασμό πως δεν θα αφήσουν ούτε ένα φυλλαράκι να μαραθεί!

Κάθε σχολικό έτος το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συγκεκριμένη δράση, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια τής εφετινής χρονιάς, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σχολική Αυλή» τού διεθνούς δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» τής Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας τής Φύσης, αλλά και στις δράσεις τού Νηπιαγωγείου σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές στον κόσμο μας μέχρι το 2030.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις των παιδιών αφορούν στον 11ο στόχο για τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το 2018 εντάχθηκε επίσημα στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO (ASPnet Schools), καθώς και στο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους 17 παγκόσμιους στόχους τού QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).