Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή τις επετειακές δράσεις που έχει οργανώσει το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης, την Τετάρτη 14 και την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, τα νήπια είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εικονική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, με ξεναγό την κ. Μαριλένα Καραμπατέα, ιστορικό-αρχαιολόγο, μέλος τής Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Αρσακείων Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτική Εταιρείας.

Για τον εορτασμό των 200 χρόνων κάθε τμήμα νηπίων εκπονεί το δικό του πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων με συγκεκριμένη θεματική, και η κ. Μ.Καραμπατέα, σε συνεργασία με τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς των τμημάτων, δημιούργησε επτά διαφορετικές παρουσιάσεις εικονικών ξεναγήσεων, προσαρμοσμένες στη θεματική κάθε τμήματος.

Έτσι λοιπόν οι μικροί μαθητές και οι νηπιαγωγοί τους κατάφεραν, ακόμη και μέσα από τις ψηφιακές τους τάξεις, να επισκεφθούν ένα τόσο σημαντικό μουσείο και να ταξιδέψουν με τη βοήθεια τής κ. Καραμπατέα στα χρόνια τής επανάστασης, να συλλέξουν πληροφορίες για τους ήρωες και τα γεγονότα τής εποχής, να γνωρίσουν τα εκθέματα που σώζονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αλλά και να μάθουν την ενδιαφέρουσα ιστορία τού χώρου τού μουσείου.

Τα παιδιά κάθε τμήματος παρακολούθησαν εντυπωσιασμένα την παρουσίαση, είχαν πολλές εύστοχες απορίες και στο τέλος ευχαρίστησαν θερμά την κ. Μ. Καραμπατέα για την ευχάριστη και ξεχωριστή της ξενάγηση, και υποσχέθηκαν με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθούν και από κοντά το αγαπημένο τους πλέον Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.