Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η θρησκευτική εορτή τής Ανάστασης και τού Πάσχα θυμίζει πάντα σε μικρούς και μεγάλους τη δύναμη τής αγάπης και τής πίστης.

Την εφετινή σχολική χρονιά τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού οπλίστηκαν με πίστη και υπομονή αρκετή, ώστε να συγκινήσουν τους γονείς και τις νηπιαγωγούς τους.

Εφέτος, λοιπόν, χρειάστηκε να προετοιμαστούν για την Ανάσταση και το Πάσχα μέσα από τις ψηφιακές τους τάξεις.

Οι συζητήσεις τους ξεκίνησαν από την αρχή τής Σαρακοστής και συνέχισαν με τη ζωή και τα πάθη τού Χριστού, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα τής χώρας μας που ακολουθούν τις ημέρες τής Σαρακοστής έως και την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν έλειψαν όμως και τα ανοιξιάτικα τραγούδια, αλλά και οι ευχάριστες δραστηριότητες.

Πασχαλινά παιχνίδια με γράμματα, αριθμούς, σχήματα και χρώματα, αναγνώσεις βιβλίων με πασχαλινά θέματα, παρουσιάσεις αγαπημένων πασχαλινών διακοσμητικών, αλλά και των λαμπάδων των παιδιών, κατασκευές γεμάτες χρώματα και φαντασία, πασχαλινές κάρτες, γνωριμία με λέξεις για το Πάσχα στην Αγγλική γλώσσα, κρυμμένοι θησαυροί αβγών και πασχαλινά μαγειρέματα είναι κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες που απασχόλησαν τους μαθητές στις ψηφιακές τους τάξεις τις δύο εβδομάδες πριν κλείσει το Νηπιαγωγείο για τις διακοπές τού Πάσχα.

Μαθητές, γονείς και νηπιαγωγοί αποχαιρέτησαν ο ένας τον άλλον με ευχές για Καλή Ανάσταση και με την ελπίδα να βρεθούν με ασφάλεια σύντομα και πάλι από κοντά.