Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο τού SHTEAM και τής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής έχει ξεκινήσει.

Οι μικροί μαθητές, νήπια και προνήπια, με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης νηπιαγωγού για την εξειδικευμένη δραστηριότητα SHTEAM-Εκπαιδευτική Ρομποτική κ. Κωνσταντίνας Καλιαρντά, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τους τομείς που περιλαμβάνει το SHTEAM, κατανοώντας παράλληλα και τη σημασία τους.



Τα παιδιά, μέσα από διάφορες προβολές στον διαδραστικό πίνακα αλλά και ποικίλες δραστηριότητες γνώρισαν τι είναι και τι περιλαμβάνει ο τομέας τής Τεχνολογίας, και είχαν την ευκαιρία να κάνουν χρήση, αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους τεχνολογικά προϊόντα...

Συγκεκριμένα, τα νήπια παρακολούθησαν βίντεο για την εξέλιξη τής επικοινωνίας και πληροφορήθηκαν για τις τεχνολογίες που εφηύραν οι άνθρωποι ανά τους αιώνες προκειμένου να επικοινωνήσουν φτάνοντας τελικά στην σπουδαιότερη εφεύρεση, το τηλέφωνο!
Παρακινούμενοι από τον Alexander Graham Bell οι μικροί "εφευρέτες" συνεργάστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν μόνοι τους το πρώτο τους τεχνολογικό προϊόν!
Τα υλικά τους, μερικά χάρτινα ποτηράκια και σπάγκοι, ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν ένα τηλέφωνο στην πιο απλή του μορφή.

Τα προνήπια, αντίστοιχα, συνθέτοντας puzzle, δημιούργησαν τις εικόνες από πλήθος τεχνολογικών προϊόντων.
Η δραστηριότητα αυτή ήταν και το ερέθισμα για τη συζήτηση σε σχέση με την ονομασία αλλά και τη χρήση τους.

Η φωτογραφική μηχανή, ωστόσο, ήταν το τεχνολογικό προϊόν που χρησιμοποίησαν, προκειμένου να δημιουργήσουν το ψηφιακό άλμπουμ τής τάξης τους με φθινοπωρινούς θησαυρούς τής φύσης.

Κρατώντας στα μικρά χεράκια τους την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, εξερεύνησαν και φωτογράφισαν στην αυλή τού Νηπιαγωγείου όσα θα ήθελαν να κρατήσουν στην τάξη τους ως εικόνες.