Αρσάκεια Ιωαννίνων

Από την Πέμπτη 17 έως και την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής, με τίτλο «Ο Πλανήτης εκπέμπει SOS», από την "Παίδων Πολιτεία".

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα «Οικολογία», το οποίο εκπονούν τα προνήπια και τα νήπια κατά τη διάρκεια τού τρέχοντος σχολικού έτους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μαζί με τις εμψυχώτριες τού προγράμματος, να συζητήσουν για τη ρύπανση τού φυσικού περιβάλλοντος και τις συνέπειές της στον πλανήτη, αλλά και για την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και τα οφέλη τους.

Στη συνέχεια γνώρισαν τα διαφορετικά είδη κάδων ανακύκλωσης και, μέσω εκπαιδευτικού παιχνιδιού με κάρτες, τοποθέτησαν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους σωστούς κάδους.

Αργότερα είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους χαρτί από ανακυκλωμένες εφημερίδες, και τέλος  κάθε μαθητής έφτιαξε το σήμα τής ανακύκλωσης πάνω στη δική του επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα.