Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη φετινή χρονιά τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να χαρούν την Αποκριά και να μάθουν για τα ήθη και τα έθιμα των παλαιότερων, αλλά και των νεότερων χρόνων, καθώς και τους χορούς και τα τραγούδια που συνοδεύουν πάντα τη χαρούμενη αυτή εορτή.

Στην εξειδικευμένη δραστηριότητα τής Ελληνικής Παράδοσης συζήτησαν με την υπεύθυνη νηπιαγωγό κ. Ντίνα Γκαραγκάνη για το παραδοσιακό γαϊτανάκι, και στη συνέχεια στην εξειδικευμένη δραστηριότητα τής Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής, με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης κ. Σιμόνης Στραυροπούλου, χόρεψαν στον ρυθμό τού Καλαματιανού γύρω από το γαϊτανάκι με έκδηλο ενθουσιασμό και τις δύο νηπιαγωγούς τους να τα χειροκροτούν και να τα καμαρώνουν!

Το κέφι και η διασκέδαση στη Ρυθμική και Κινητική Αγωγή δεν σταμάτησε με τον χορό αυτό, καθώς ακολούθησαν διαχρονικοί χοροί και τραγούδια σκωπτικά με χιούμορ, για κάθε ηλικία, όπως η ταραντέλα, το βαλσάκι, τα κλασσικά «Παπάκια» αλλά και «Η Γίδα»«Ο Χαραλάμπης», το «Βατσιτσέλο - Βατσιτσό», «Το Χοντρό Μπιζέλι» και το πολυαγαπημένο των παιδιών «Χόκι - Πόκι»...

Έτσι, τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους και μπήκαν με χαρά στο πνεύμα τής Αποκριάς!