Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, κατά τον μήνα Μάρτιο 2022, στην εξειδικευμένη δραστηριότητα τού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Κωνσταντίνα Καλιαρντά και την κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, γνώρισαν τον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο Αλέκο Φασιανό.

Στη μνήμη τού σύγχρονου ζωγράφου αρχικά τα παιδιά ασχολήθηκαν με την τεχνική, τα χρώματα και τα κοινά χαρακτηριστικά έξι διαφορετικών έργων του: "Τα Ρόδα τής φιλίας", "Οι φίλοι", "Ο έρωτας", "Ήρθαν τα πουλιά", "Ευτυχής", "Στο αμπέλι".

Οι μικροί μαθητές εντόπισαν τη συχνή αναφορά τού ζωγράφου στο ανθρώπινο στοιχείο, και ιδιαίτερα στο προφίλ των προσώπων, στα αγαπημένα του χρώματα, όπως το μπλε και το κόκκινο, στα αντικείμενα αλλά και στο περιβάλλον που πλαισιώνει τους ανθρώπους, όπως τα κασκόλ, τα φουλάρια, τα καπέλα, οι καρέκλες,οι φράχτες, οι κληματαριές, τα λουλούδια, τα κλαδιά και, βέβαια, τα πουλιά!

Αρχικά τα παιδιά σχεδίασαν πρόσωπα σε προφίλ, πουλιά και ό,τι άλλο τα εντυπωσίασε από τα έργα τού σπουδαίου ζωγράφου.
Έπειτα χρωμάτισαν με τα αγαπημένα χρώματα τού καλλιτέχνη και τόνισαν τις λεπτομέρειες των σχεδίων τους με μαρκαδόρο.

Το αποτέλεσμα τής δημιουργικότητάς τους ήταν μια μεγάλη εντυπωσιακή σύνθεση σε δύο ταμπλό, κοινή για όλα τα τμήματα των νηπίων, όπου συναντήθηκαν όλοι οι πίνακες τού Αλέκου Φασιανού, που είχαν μελετήσει οι μικροί μας "καλλιτέχνες".