Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Σχολείο τους λίγο καλύτερα.

Αφορμή στάθηκε η ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίαςπροστάτιδας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν τον ιερό ναό, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο των Σχολείων, προσκύνησαν και πήραν μαζί τους από μια μικρή εικόνα τής Αγίας Αναστασίας και άρτο.

Τα παιδιά είχαν ακούσει για την λαμπρή ιστορία τού Σχολείου μας από συζητήσεις στις τάξεις τους, με αφορμή την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940, και τον ρόλο τού Αρσακείου στη βοήθεια των πασχόντων τη δύσκολη περίοδο τού πολέμου και τής κατοχής. Ήταν λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενα και υπερήφανα που θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Σχολείο τους καλύτερα.

Μαζί με τις νηπιαγωγούς τους περιηγήθηκαν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τού Σχολείου, στο θέατρο, στις αίθουσες, τις αυλές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δεν παρέλειψαν, επίσης, να σταθούν μπροστά στην προτομή τού Απόστολου Αρσάκη, τού ευεργέτη των Αρσακείων Σχολείων.
Πληροφορήθηκαν πως ο Απόστολος Αρσάκης ήταν εκείνος που ζήτησε την οικοδόμηση τού ναού τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας στη μνήμη τής αγαπημένης του συζύγου Αναστασίας Αρσάκη.

Τέλος, επιστρέφοντας στις τάξεις τους, τα παιδιά ένιωθαν μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό για το όμορφο μέλλον και τις ξεχωριστές στιγμές που θα ζήσουν σε όλους τους φιλόξενους και ιστορικούς χώρους τού «Μεγάλου Σχολείου μας», όπως τα ίδια σχολίασαν.