Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2022, συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για τις αλλαγές στη φύση που είναι φανερές το Φθινόπωρο, αλλά και για την ανάπτυξη των φυτών.

Σε αυτές τις συζητήσεις βοήθησαν πολύ οι συχνές εξορμήσεις τους στις αυλές τού Νηπιαγωγείου, που φάνηκαν ιδανικές για παρατήρηση και ενίσχυση με μικρούς "θησαυρούς" των "γωνιών φύσης" των τάξεων.

Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, όλα τα τμήματα των νηπίων επισκέφθηκαν με ενθουσιασμό τον λαχανόκηπο τού Νηπιαγωγείου και φύτευσαν λαχανικά.
Μαρούλια, κρεμμύδια, λάχανα, παντζάρια, κουνουπίδια, μαϊντανοί, σέλινα και σπανάκια φυτεύτηκαν με πολλή προσοχή και αγάπη από τα παιδιά, με τη βοήθεια των κηπουρών των Σχολείων.
Τα παιδιά υποσχέθηκαν πως θα φροντίζουν τα λαχανικά τους μέχρι την Άνοιξη που θα έρθει η ώρα τής συγκομιδής.

Η φύτευση στον Λαχανόκηπο είναι μια από τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε σχολικό έτος στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις δράσεις τού Νηπιαγωγείου σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές στον κόσμο μας μέχρι το 2030.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις των παιδιών αφορούν στον 11ο στόχο για τις «βιώσιμες πόλεις και κοινότητες», με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το 2018 εντάχθηκε επίσημα στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO (ASPnet Schools), καθώς και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τού QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).