Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στον χώρο τού Νηπιαγωγείου, προβολή εκπαιδευτικού περιεχομένου, με τίτλο «The Mole - Ο τυφλοπόντικας» από το κινητό mini πλανητάριο.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με το mini πλανητάριο όταν το είδαν, πριν ακόμη ξεκινήσει η προβολή.

Πρόκειται για έναν μεγάλο ειδικό θόλο πάνω στον οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία ενός μικρού τυφλοπόντικα που αποφασίζει να βγει στην επιφάνεια τής Γης για πρώτη φορά και να αντικρίσει ό,τι υπάρχει εκεί. Με την άδεια των γονέων του και με παρέα τον δάσκαλό του και τους φίλους του ξεκινά το ταξίδι του. Και όλοι μαζί ανακαλύπτουν τη Γη, αλλά κυρίως το διάστημα, τους πλανήτες, τους αστερισμούς, τον ήλιο και το φεγγάρι.

Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα, έμαθαν πολλά και συμφώνησαν να επισκεφθούν με τους γονείς τους το κανονικό πλανητάριο.

Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων που πραγματοποιούνται τη φετινή σχολική χρονιά, στα τμήματα προνηπίων και νηπίων, με αφορμή την οργάνωση από την ΝASA τής νέας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη με το όνομα Artemis.

Το διάστημα, και συγκεκριμένα, το ηλιακό μας σύστημα, αλλά και η συσχέτιση των σύγχρονων διαστημικών αποστολών με την αρχαία ελληνική μυθολογία έχουν ενθουσιάσει τους μικρούς μαθητές και μαθήτριές μας!