Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενα, καθώς είχαν ενημερωθεί από τού κηπουρούς τού Σχολείου πως τα λαχανικά τους ήταν έτοιμα για συγκομιδή.

Μέρες τώρα τα επισκέπτονταν και παρατηρούσαν πως έχουν μεγαλώσει αρκετά.

Σαν σωστοί κηπουροί είχαν αγχωθεί για το αν τα μαρούλια τους θα αντέξουν το κρύο και τις βροχές και σκέφτονταν πως, ίσως, φέτος πρέπει να τα μαζέψουν νωρίτερα, πριν φτάσει η Άνοιξη.

Σε πολλές τάξεις η διαπίστωση αυτή ήταν το έναυσμα για συζητήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Ακόμη και η αμυγδαλιές στις αυλές των Σχολείων μας έχουν ανθίσει νωρίτερα φέτος!

Έτσι, λοιπόν, τα παιδιά δεν έχασαν άλλο χρόνο. Τα τμήματα επισκέφθηκαν τον λαχανόκηπο και κάθε παιδί πήρε στο σπίτι του ένα φρέσκο και βιολογικό μαρούλι για να μοιραστεί με την οικογένεια του την πιο νόστιμη σαλάτα!

Η φύτευση στον λαχανόκηπο είναι μια από τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε σχολικό έτος στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις δράσεις τού Νηπιαγωγείου σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, και, συγκεκριμένα, αφορά στον 11ο στόχο για τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.